Szóval vettem házi hurkát, ami ismeretlen rontás hatására (látszik, hogy Pottert olvasok) sütés közben atomjaira hullott. Nem egyszerűen szétrepedt, hanem komplett masszává állt össze, amit persze a kutya sem evett.
Ma vakargattam a tepsit, meg elég gondterhelten a romok fölött a fejemet, és miután megálltam, hogy mérgemben hirtelen le ne kukázzam az egészet kitaláltam, hogy rakott krumpli lesz belőle (ami mint kiderült nem is az én találmányom, úgy tűnik más is volt már hasonló cipőben.)
Hozzávalók: (4-5 személyre)
- kb. 2,5 kg burgonya (héjában majdnem teljesen puhára főzzük, héját lehúzzuk)
- 6 kemény tojás
- hurkamaradék (nem tudom mennyi volt, de 3-4 teniszlabda nagyságú gombócot tudtam volna gyúrni belőle ha még ennél is játékosabb kedvemben vagyok)
- 450 g tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk pirospaprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk majoranna
- só, bors
Elkészítés:
Miközben fő a burgonya és a tojás, elkészítem a tejfölös szötymőt. Olajon üvegesre párolom az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, ráteszem a szintén apróra vágott petrezselymet, majorannát, a végén a pirospaprikát (ez hamar megég, csak a végén szabad hozzáadni, mikor már nem pirítom tovább). Hozzákeverem a tejfölt, sót, borsot, plusz tettem bele 1 dl vizet, mert jobban szeretem ha folyósabb az állaga. A fűszerekkel vigyázni kell, mert a hurka is fűszeres.
Egy tepsit vékonyan kikenek olajjal, rákarikázok egy sor burgonyát, három tojást, a hurka felét, ráöntöm a tejföl harmadát, majd újra krumpli jön, tojás, hurka, tejföl. A tetejére burgonya kerüljön, és nagyjából egyenletesen eloszlatom rajta a tejföl maradékát.
Betolom a sütőbe és közepes lángon addig sütöm, míg a teteje kicsit megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése