2016. november 3., csütörtök

Karfiolos sütőtök krémleves


Ha ősz-tél akkor sütőtök, ez nálunk nem is kérdés (olyan mint tavasszal a kapros salátafőzelék). 
Ezt a levest szoktam brokkolival, karfiollal is készíteni, mindkettővel finom. Ami biztos az a tökmagolaj, kevés illatos vajon pirított tökmag a tetejére, és néha szoktam mellé pirítós kenyeret, sajtos krutont készíteni.

Hozzávalók:
  • 1 közepes sütőtök
  • 1 karfiol vagy brokkoli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 közepes nagyságú burgonya
  • só, bors
  • 1 kis doboz főzőtejszín

Elkészítés:

Olajon megpirítom a felkarikázott vöröshagymát (nem kell szépnek lennie, mert úgyis turmixolva lesz), majd ráteszem a kockára vágott sütőtököt, burgonyát, rózsáira szedett brokkolit vagy karfiolt. Felöntjük annyi vízzel amennyi majdnem ellepi, fűszerezzük és készre főzzük.
Mikor minden megpuhult, beleöntöm a tejszínt, kicsit összeforralom, majd az egészet összeturmixolom.
Ez most kicsit sűrű lett, de mivel csak ez volt az ebéd, ezért nem volt hátrány. Ha nincs otthon tejszín, akkor simán tejjel is lehet készíteni, csak akkor kevesebb vízzel legyen az elején felöntve, mert csak a zöldségek fogják besűríteni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése