Ami mindig fix, az a sárgarépa, burgonya, zeller hármasa, a többi zöldség mindig nagyon változó, többnyire kerül bele kelbimbó is, mert nagyon szeretem.
Hozzávalók (4-5 személyre)
- 2 db nagyobb sárgarépa
- 2-3 db közepes burgonya
- közepes zeller 1/4-e
- random zöldségek: kelbimbó, zöldbab, zöldborsó, kukorica, brokkoli stb.
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy dobozos kefír (nekem most kicsi volt itthon és azt használtam, de jobban szeretem ha savanykásabb)
- 1 ek liszt
- 1 kis doboz májkrém
- 1 tojás
- 1 kk vaj
- búzadara
- majoranna
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Olajon a hagymákat megpároljuk, majd a felkarikázott sárgarépát, kockára vágott zellert rátesszük, kicsit megpirítjuk.
Hozzátesszük a többi zöldséget és felöntjük annyi vízzel amennyi bőven ellepi. Fűszerezzük (só, bors, pici majoranna, én szoktam beletenni 1 leveskockát is) és majdnem készre főzzük a zöldségeket.
Közben elkészítjük a májgaluskát, a tojást felütjük egy tálba, sózzuk, majorannával ízesítjük, majd hozzátesszük a vajat, májkrémet, búzadarát, és alaposan eldolgozzuk (daragaluska állaga legyen).
A kefírt 1 ek liszttel kikeverjük (én szoktam egy kis langyos vizet is tenni hozzá), majd folytonos keverés mellett gyorsan a levesbe öntjük. Evőkanállal beleszaggatjuk a májgaluskákat, beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és még pár percig forraljuk.
kép forrása: Pinterest
Igazán jónak tűnik, szerintem ki is próbálom a közel jövőben :)
VálaszTörlésde jó :-) köszi
Törlésremélem ízleni fog