Burgonyával, tejföllel, jó fűszeresen készítettem el, és tükörtojással tálaltam, ami azért lett "lapos tojás", mert a nyelvújító húgom így keresztelte el mikor még kicsi volt, azóta rajta maradt ez a találó név, és a története persze bekerült a családi krónikába.
Hozzávalók:
- 1/2 kg kelbimbó
- 3 db közepes burgonya
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 1 db TV paprika (ez csak kallódott a hűtőben, gondoltam felhasználom)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál majoranna
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld (friss jobb lett volna, de nem volt itthon, és lusta voltam ebben a hidegben a zöldségeshez menni)
- 2 dl tejföl
- 3 csapott evőkanál liszt
- olaj (én most 1 evőkanál maradék, ízes libazsírt használtam)
Elkészítés:
Olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, kicsire vágott paprikát, majd rátesszük a megtisztított, egészben hagyott kelbimbót, és kockára vágott burgonyát. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, fűszerezzük és készre főzzük (kb. 20-30 perc). Mikor már puhák a zöldségek, akkor a tejföllel, kevés langyos vízzel csomómentesre kevert liszttel behabarjuk, pár percig még forraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése