Először furcsa volt, hogy alig kell bele valami, a hóka színe, valamint, hogy alig kell sütni mert mindjárt kész, és ha nem vagyunk résen, akkor pillanatok alatt megég, illetve kiszárad. Viszont ha kellő vastagságú a tészta, és nem sütjük sokáig, akkor a minimalista összetevők ellenére meglepően finom, omlós süti, ami nagyjából az idők végezetéig eláll.
Hozzávalók:
- 48 dkg liszt
- 32 dkg vaj
- 16 dkg cukor
- 2 tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat minél gyorsabban összedolgozzuk (vajas tészta, tehát nem szabad sokáig nyomkodni/melengetni, mert elveszti a porhanyós jellegét).
Mikor összeállt a tészta, akkor kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
A fenyő most kivételesen épp passzolt a karácsonyhoz, de különben mindig ezeket használjuk (a nyúl a kedvenc, ő minden ünnepen jelen van).
Sütőpapírral beterített tepsire sorakoztatjuk őket (ne érjenek össze), és közepes fokozaton kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó mikor az alja már pirul, de a teteje még fehér. Nyugodtan lehet sülés közben nyitogatni a sütőajtót, mert picit megemelkedik ugyan sütés közben, de nem esik össze bármit csinálunk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése