Ami számomra meglepő volt, hogy a magyaros változat helyett, inkább az indiai aratott nagyobb sikert.
Hozzávalók (3-4 személyre)
- 25 dkg vöröslencse
- 1 nagy fej lilahagyma (vagy vörös)
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 1 közepes fej zeller (+ én egy kevés zeller zöldet is vágtam bele)
- 1 liter natúr paradicsomlé ( vagy egy nagyobb doboz paradicsomsűrítmény)
- só, bors
- 2 kiskanál indiai fűszerkeverék (ha nincs ilyen mix otthon, akkor itt meglódulhat a fantázia, curry, kurkuma, római kömény, mustármag, koriander stb.)
- tálaláshoz joghurt vagy kefir
Elkészítés:
Olajon megdinsztelem az apróra vágott vörös-, és fokhagymát, majd hozzáadom a kockára vágott zellert, karikákra vágott sárgarépát. Mikor a zöldségek is pirulgattak kicsit, akkor rászórom a fűszereket, majd hagyom, hogy az olaj és a hő felszabadítsa az aromákat (itt nagyokat szippantok a levegőbe, és csukott szemmel a Taj Mahalt vizionálom... nem sokáig, mert odaég). Beleöntjük a szűrőben megmosott vöröslencsét is, majd felöntjük a paradicsomlével és annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
Ezután nincs más feladat, mint megvárni, hogy fedő alatt minden puhára főjön, majd a tálalásnál adni hozzá egy púpozott evőkanál kefirt vagy joghurtot, és élvezni a fűszeres, egészséges leves melengetését, amitől állítólag még gazdagok is leszünk (folsavban, magnéziumban mindenképp).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése